Els debats del cínic

Aquell cínic s’acostumava a fer una papiroflèxia en la seua personalitat i, en moments de disputa, i debat, assumia ràpidament les contraargumentacions que ell mateix emitia, causant-li una emprempta que no hagués pogut causar cap cos extern. Les paraules del contrari amanien les seues pròpies conviccions. Després posava el focus en els seus llocs comuns, assegurats i lliures de tot atac, i llençava consignes absurdes que repetia fins la sacietat amb perífrasis encobertes distintes.

Sabia les respostes de la gent comú, i ningú sabia les seues, car se les inventva a cada instant, causant el major efecte possible, mirant per la victòria, per més anodina que fora la xarrada que tenia entre mans.

S’anava creixent amb les respostes efectistses que acolorien arcs de sant martí en l’oïda interna dels incauts que assistien com a terceres persones al debat, i sovint, deixaven anar crits d’emoció pels perills que corria fent esta o tal altra asserció políticament incorrecta. Les persones de fora, sense saber perquè, simpatitzaven amb les respostes heterogènies emeses pel torrent mental del cínic.

I s’erigí a poc a poc en una torre d’ivori en la qual, per a anar bé, hauria algú de destronar amb la prosa senzilla de qui no té res a perdre, posant la veritat com a llança, i amb les conviccions assegurades per no entrar en cap tripijoc del qual no pogués després ixir.

Però no, això no passa mai.

El corol·lari és assumir que pots erigir-te en amo per molts camins, que el camí de la virtut no passa per la diagonal i que les mitges veritats també porten sabates.

Anuncis

~ per cramernadir a 28/01/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: