Veïns

Els veïns criden, i nosaltres, també veïns, no ho fem, per tant hi ha alguna cosa que no funciona. Els veïns, a més, solen ser de l’estil de Paquita, Ernesto el mecànic, coses així, i òbviament nosaltres, també veïns d’altres habitants del mateix bloc no som així. Sobre el paper, i tirant mà d’etimologia en el sentit més barroer de la paraula, per a ser veí fan falta massa poques coses. És simplement un gest de proximitat relatiu a l’ésser de referència el que ens posa en eixe estàtus de veïnatge.

Posem per cas que visc al carrer de les Flors de maig Nre 12 pis 3r porta 6 a la bonica ciutat d’Ontinyent. En el portal de ma casa, els meus veïns són els del 8, 10, 14, 16 i les finques d’enfront que per algunes peculiaritats urbanístiques són el 17, 19, 21, 23… Però si me’n vaig a Xàtiva i em trobe a un del carrer de les flors d’Abril, no creieu que li diré veí? I si en Kuala Lumpur, em trobe a Pepe el del terme? L’home que viu a una caseta enmig de les muntanyes es mereix el veïnatge! Açò il·lustra el fet que en el fet de ser veí influeix el lloc de residència propi, el lloc de residència de la persona objectiu i, el marc des d’on es fa la valoració.

Tenint en compte aquestes conclusions, la manipulació del veïnatge hauria de ser obligada: Que Juan el del primer segona  posa la música a tota pastilla, doncs agafem com a marc de referència el saló de casa i com a espai d’aglutinament veïnal els habitants soles de les cases en les comparteixes replà. Que el teu amic Kevin José d’Honduras és tan pròxim a tu que vols sentir-te’l més a prop del que és, doncs agafes com a marc de referència l’oceà Atlàntic i anomenes veïns a tots els que en un sentit ampli ens beneficiem de dites aigües.

En el món de les subjectivitats, qui no s’aprofita és que és objectivament ignorant.

Anuncis

~ per cramernadir a 04/12/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: